Tuesday, March 30, 2010

Seminarii, cursuri şi conferinţe: De ce nu organizăm seminarii înainte de iunie?

De când cu nebunia asta din presă şi de la televizor despre trufe, multă lume vrea să participe la cursuri, la seminarii, la conferinţe, despre trufe. Asta n-ar fii o problemă pentru că anul acesta vor fi patru seminarii pentru cei care vor să culeagă trufe şi încă unu pentru cei care vor să-şi înfiinţeze o cultură cu plante trufiere. Programul acestora este afişat pe situl nostru http://truffoir.ro/RO/Cultivation2/50.aspx, dar lumea vrea acum, în luna aprilie sau în mai pentru că iunie e prea târziu.

Oameni buni !!!!!!!

Acum la trufe este extrasezon, este perioada lor de ,,refacere si odihnă",  (în Italia de exemplu este interzis a culege și comercializa trufe (de ex. Tuber aestivum) în acest interval de timp), deci a face un seminar în această perioadă este ca şi cum ai merge la pescuit în perioada de prohibiţie, sau mai pe scurt asta se numeşte - BRACONAJ. În primul rând că nu ai ce arăta cursanţilor la demonstraţia practică care se ţine în pădure şi al doilea aspect este că noi promovăm culegerea durabilă a trufelor iar cursurile le ţinem pentru cei care vor să înţeleagă acest lucru.

Cei care văd doar banii din această afacere, scot trufele cu sapa, nu ţin cont de perioadele optime de recoltare si nu-i interesează protecţia habitatelor în care trăiesc trufele, nu prea au ce căuta în această afacere.

Logica e foarte simplă, cine are grijă de habitatul trufelor - culege mult şi bine, iar cine sapă - culege o dată si atăt.

No comments:

Post a Comment