Thursday, April 22, 2010

Rețete criminale ... cu trufe

Ieri am găsit acest blog, unde se postează cele mai "criminale" rețete culinare, din care am selectat cea cu trufe.

PREPELIȚE CU TRUFE

Această rețetă de super rafinament se pregătește pentru evenimente speciale.

COMPONENTE, pentru 2 porții, sau pentru două persoane aflate în strânse relații:

- 4 prepelițe (se găsesc la SELGROS, congelate)
- 200 g arpagic
- 400 g ciuperci, ghebe (se găsesc la METRO, congelate)
- 100g ciuperci champignon cât mai mici
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- 2 linguri de coniac (un Delamain XO pentru început)
- 100 g unt cu 85% grăsime
- 100 ml vin alb (un Viré-Clessé)
- 12 oua de prepelită, fierte 2,5 minute
- reducie de oțet balsamic

PREPARARE:

Prepelițele se rumenesc într-o tigaie cu 2 linguri de ulei. Se scot și se țin la cald. În aceeași tigaie se rumenesc cepele de arpagic, se adaugă ghebele tocate și ciupercuțele. După ce s-a evaporat sucul lăsat de ghebe se adaugă 2 linguri de coniac și se flambează.
Se scot într-un castronel cepele și ciupercile. Se păstrează separat 8 cepe de arpagic și 8 ciuperci champignon. Restul compoziției se pasează cu un robot. În piureul obținut se adaugă sare, piper și 50 g de unt. Pentru aromă se adauăga 6-8 feliuțe de trufe.
Prepelițele se pun într-o tăviță la cuptor, unse cu 50 g unt, pudrate cu sare și piper și acoperite cu o folie de aluminiu. După 20 minute se îndepărtează folia și se stropesc prepelițele cu vin alb, și se mai țin 10 minute până se rumenesc.
Pe două farfurii pătrate, încălzite se trasează cu reducție de oțet balsamic o rețea, cu linii orizontale și verticale. În mijloc se pune un pat de piure de ciuperci în formă de cerc. Peste această se pun câte 2 prepelițe, puțin suprapuse. În colțurile farfuriilor se montează câte un cuib format dintr-o ceapă de arpagic, o ciupercută și un oușor de prepeliță fiert. Între cele două prepelițe se pun 2 oușoare de prepelițe fierte în care se înfinge o pană frumoasă de cocos.
La acest fel se serveste vin alb, sec, același care s-a folosit la friptură.

Sursă: www.retetecriminale.ro 

1 comment:

  1. Hmmm. Prepelitele is deja acasa... numa ca pina o sa apara trufele mai e de asteptat. Interesanta reteta. O sa o incerc anul asta da nu o sa va spun ce o iesit sa nu va fac pofta (ciuda).

    ReplyDelete