Friday, May 21, 2010

Adoptă un copac cu trufe

Există in Franţa o firmă care pune la dispoziţia doritorilor o metodă de adopţie a unui copac dintr-o truferie. Pentru o taxă de adopţie (utilizată pentru achiziţia şi plantarea copacului) şi apoi o taxă anuală pentru întreţinere, se poate achiziţiona unul sau mai mulţi arbori din truferie.

Trufele recoltate de sub aceşti arbori pot fi trimise prin poştă pentru consum sau vândute şi banii rezultaţi din vânzare trimişi în contul proprietarului de arbori trufieri. Este o investiţie pe termen lung şi destul de riscantă, dar având în vedere că sumele pentru adopţie si întreţinerea unui astfel de arbore nu sunt foarte mari, ar putea fi un cadou interesant pentru o persoana iubitoare de natură sau îndrăgostită de aroma mâncărurilor cu trufe.

Cei care achiziţionează un astfel de arbore, nu sunt doar posesorii unui copac şi al unui certificat care atestă acest lucru, ci sunt invitaţi să îşi viziteze propriul copac, să participe la întreţinerea lui, să facă picnicuri sub el şi să participe la recolarea trufelor.

Este o idee interesantă, care ar putea să  ne schimbe părerea despre ieşirile în natură şi poate o lecţie interesantă pentru copiii noştri. Oare pe când va fi posibil şi in România o astfel de adopţie?

Şi eu aş fi interesat de achiziţia unui astfel de copac.

Mai multe informaţii aflaţi pe situl francez, aici.



Un articol de Florin Tirlea.

1 comment:

  1. Superb...Dragoste pentru natura si profit,moral si material,toate intr-un singur gest.Ar fi bine de stiut cam la ce cost s-ar ridica.As dori sa iau legatura cu Florin Tarlea.Telefonul meu este 0744 510 317

    ReplyDelete