Sunday, March 18, 2012

SIMPOZION despre cultivarea trufelor si SEMINAR de initiere in industria trufiera, Oradea, 26-27 mai 2012

DRAGI PRIETENI!

Prin acest anunț vă invităm să participați la următorul program combinat organizat de Truffoir Srl., care va include un Simpozion despre cultivarea trufelor și un Seminar de inițiere în industria trufieră.

Simpozionul este dedicat tuturor persoanelor interesați de cultivarea trufelor, iar seminarul de inițiere în industria trufieră pune accesntul pe formarea trufarilor care vor să începe colectarea acestor ciuperci din flora spontană. Fiind vorba despre două programe diferite, cei interesați pot participa separat sau la ambele programe.

IMPORTANT! Participarea la programul Simpozionului este GRATUITĂ! Vă așteptăm!

Despre Simpozion!

După ani întregi de seminarii și programe educative în domeniul colectării trufelor, a venit timpul să acordăm mai multă atenție cultivării acestor ciuperci fantastice. În cursul anului 2011 împreună cu tineri antreprenori am creat prima plantație de trufe în România cu Tuber melanosporum, exclusiv cu plante de la firma Robin Pepinieres din Franta. De atunci, interesul după asemenea investiții a crescut semnificativ, iar noi am ajuns în situația că nu mai facem față cererilor de informații prin email și telefon. De aceea am decis să organizăm un simpozion pe această temă, ca întrebările Dvs. să fie răspunse direct de specialiști. Vom aborda subiectul începând de la noțiuni de bază (eg. Ce este micoriza? Ce tip de sol este favorabil pentru cultivarea trufelor?) până detalii legate de metodele de plantare, folosirea sistemelor de irigație, cât și colectarea și comercializarea trufelor produse.

Despre Seminar!

Seminarul din acest an va fi unul inedit si diferit de celelalte programe de inițiere, încât - de data aceasta - vom efectua partea practică în cea mai bună plantație de trufe în Europa de Est. Cum Truffoir a intrat în posesia unei plantații trufiere cu o producție majoră de Tuber aestivum, seminarul va exploata aceste posibilități, oferind seminariștilor o vânătoare de trufe excepțională. Încât meseria de trufar se bazează pe experiență acumulată pe teren, un asemenea început cu multe trufe, cu posibilitatea de a scoate trufele de către participanți, vă oferim un program fără concurență în acest domeniu.

După vizita în plantație, programul seminarului va continua pe plan teoretic cu teme cuprinse de la speciile de trufe colectate, metodologia culesului, dresajul câinilor etc.


Program

Simpozionul va fi organizat pe data de 26 mai 2012 la Oradea, între orele 9 și 17, având în program prezentările specialiștilor, filme didactice și discuții. A doua zi participanții simpozionului vor avea posibilitatea de a vizita cea mai bună plantație de trufe în Europa de Est, care se află la 180 de km de la Oradea, pe teritoriul Ungariei. Plecarea la plantație va fi sâmbătă la ora 17.30 cu mașini proprii, iar cazarea va fi aranjat în hotel sau în corturi de către organizatori. Vizita în plantație va începe la ora 7 duminică dimineața, care va fi urmat de un seminar de inițiere în colectarea trufelor.

Nu ezitați să participați!!!


CÂND SI UNDE?

Programul Simpozionului va fi organizat în data de 26-27 mai 2012, la Oradea (locația exactă va fi publicată celor interesați după înscriere). Programul Seminarului va fi organizat la plantația din Ungaria.


PROGRAM

Sâmbătă, 26 mai 2012

9.00: Deschiderea simpozionului de către Fekete A. Oszkár, directorul firmei Truffoir Srl

9.30: Un parteneriat mutual: Micoriza. - lectură de dr. Mircea Selegean, profesor universitar Universitatea de Vest din Timisoara

10.45: Pauză

11.00: Cele trei elemente ale succesului. Plantă, sol, climat. - prezentat de dr. Andrea Gogán, Universitatea Szent István din Gödöllő, Ungaria

12.00 Studiu de caz: Truficultură în emisfera sudică. Succes în Australia. - prezentat de dl. István Bagi, specialist în domeniul trufelor

13.30 Pauză de masă oferit de organizatori.

14.30 Viața în plantație. Film didactic, regizat de firma Robin Pepinieres, Franța

15.00 Lucrări de mentenanță în plantații trufiere. - prezentat de dl. Adrian Lascu, specialist în domeniul trufelor

15.30 Studiu de caz: Prima plantație de Tuber melanosporum în România. - prezentat de Zagarin Claudiu, proprietarul plantației.

16.00 Pas cu pas. Plan de afacere pentru investiții în truficultură. - prezentat de Fekete A. Oszkar, director Truffoir Srl.

16.45 Întrebări și discuții.

17.00 Pornire spre plantația din Ungaria.


Duminică, 27 mai 2012

7.00: Vizită în plantație, care cuprinde:
- Prezentare metodelor de plantare. Densitate, distanță.
- Prezentarea lucrărilor de mentenanță în plantație.
- Căutarea trufelor cu câini special dresați
- Metodele culesului sustenabil

11.00: Pauză

12.00: Prezentări teoretice despre speciile de trufe, dresaj câine, cultivarea trufelor etc.

14.00: Prânz. Meniu cu trufe.

15.00: În expediție după trufe. - film didactic.

17.00: Închiderea programului. Înmânarea diplomelor de participare. Transfer înapoi la Oradea.


TAXA DE PARTICIPARE ŞI ÎNREGISTRARE

Participarea la programul simpozionului în ziua de 26 mai 2012, este GRATUITĂ!

Pentru vizita în plantație și programul seminarului, taxa de participare este de 99 de euro pentru cei care se înscriu și plătesc 50% din taxa de participare, până la data de 29 aprilie 2012. Pentru cei care se înscriu după această dată, taxa de participare este de 149 euro. Suma include costul intrării în plantație, materiale didactice și meniul cu trufe.

Înregistrarea pentru seminar se face prin completarea formularului online atașat acestui e-mail.

Înregistrarea se va finaliza abia după achitarea unei avans de 250 de lei în contul bancar, ale cărui date vi le vom trimite după ce am primit înscrierea Dvs. Suma nu se returnează în caz de neprezentare la seminar. Restul sumei va fi plătit la fața locului.


Observatii:

Firma Truffoir S.R.L. va înregistra evenimentele pe parcursul seminarului în format audiovizual. În cazul în care participanții nu vor să apară în aceste înregistrări, vă rugăm să ne comunice refuzul în scris, înainte de începerea seminarului.


TERMEN-LIMITĂ PENTRU ÎNREGISTRARE SI PLATA AVANSULUI :

Pentru Simpozion termenul de înscriere este 25 mai 2012. Participarea la acest program este GRATUITĂ!

Pentru Seminar termenul de înscriere este de 29 aprilie 2012, ca să vă calificați pentru taxa de participare de 99 euro. După această dată termenul de înscriere este 25 mai 2012.

PENTRU A VĂ ÎNSCRIE LA SEMINAR, VĂ RUGĂM SĂ DAŢI CLICK PE LINKUL ALĂTURAT:

http://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dFp0TUpDQnNweE1SbzdsaHBYLW9OVnc6MA


După ce ați citit detaliile tehnice legate de organizarea seminarului, vă rugăm să completați acest formular cu datele Dvs., pentru a vă putea înregistra.

IMPORTANT! Înregistrarea va fi considerată finală, abia după plata avansului de 250 de lei în contul afișat în invitație. Pentru orice nelămurire vă rugăm să ne contactați telefonic la 0751-223555 sau prin email la info@truffoir.ro .

Echipa, Truffoir Ltd.

1 comment: