Problema majoră cu trufa chineză nu este calitatea gastronomică slabă, ci similaritatea macroscopică cu speciile europene. De aceea unii comercianți profită de lipsa cunoștințelor aprofundate a bucătarilor sau gastrofililor laici, și parfumând trufele cu arome sintetice le vând acestora sub denumirea de Echte Scwartze Trüffel, denumire care în legislația europeană este destinat exclusiv trufei franceze. Eu personal nu aș avea nici o problema cu aceste trufe, dacă ar fi introduse pe piață sub denumirea corectă, la prețul care este în echilibru cu calitatea lor.
Următoarele poze vă vor demonstra căt de dificil este delimitarea speciilor de trufe negre.
Aceste trufe chineze seamănă lait cu Tuber melanosporum.
Iar aceste trufe chineze vândute sub denumirea Tuber xinangese seamănă cu Tuber aestivum.
Tuber pseudoexcavatum. Deși culoarea nu prea arată, această specie este vândut în China sub denumirea de trufa albă. Foto: Bagi István
The Ultimate Delicatesse. Trufă chineză uscată. Fără miros, fără gust, textură de așchie.
Pentru a vă feri de înșelăciune vă recomand să cumpărați trufe de la firme serioase care au o reputație bună pe piață.
No comments:
Post a Comment